Brouwerij de Molen – Blow your mind
Brouwerij de Molen is één van de oudste craft bierbrouwers van Nederland. Met hun unieke recepten en brouwprocessen creëren ze smaakcombinaties waar je mond van openvalt. Hun uitgesproken smaken hebben geleid tot wereldwijd succes. Niet voor niets trekken er jaarlijks duizenden mensen van over de hele wereld naar Bodegraven voor hun Borefts Bierfestival.
De uitdaging
Door het experimentele karakter van het merk heeft de focus in de beginjaren gelegen op het brouwen van bijzondere bieren. Niet zozeer op het bouwen van een merk. Om na de overname door Royal Swinkels in 2019 een duurzame stap te kunnen maken naar de toekomst zijn we op zoek gegaan naar de ware identiteit. Om vanuit daar te kunnen bouwen aan een sterke verankering binnen het craftbierlandschap.
Rebranding op basis van behavioral design.
Brouwerij de Molen ging altijd al over het opzoeken van niet alledaagse combinaties in smaak. De trigger, het vinden van iets nieuws, gaat over pure nieuwsgierigheid. Dat is dan ook de merkessentie: mensen nieuwsgierig houden, want nieuwsgierigheid loont. Het opent nieuwe werelden. Zo doorbreek je huidige conventies en creëer je nieuwe. Dit hebben we verwoord in de nieuwe merkbelofte: ‘blow your mind’. Om meer mensen nieuwsgierig te maken naar de bieren van Brouwerij de Molen, hebben we als eerste communicatieve waarde van het product geoptimaliseerd. Met inzichten uit consumentenonderzoek hebben we de belangrijkste elementen van het etiket aangepast. Een op smaak geassocieerde productnaam, een prominentere plek voor de productsoort, alleen de belangrijkste ingrediënten vermelden en het toevoegen van kleur.
Distincitive brandasset
Al vanaf het eerste bier speelt de ampersand (het &-teken) een hoofdrol in bijna alle biernamen van Brouwerij de Molen. Het koppelt namelijk twee onverenigbare werelden aan elkaar. Dit hebben we versterkt. We zien het als hét belangrijkste merksymbool. Het is niet alleen de verbindende factor tussen bijzondere smaakcombinaties. We gebruiken het ook voor samenwerkingen met collega brouwers, retailers, horeca of bijvoorbeeld sociale organisaties die werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.



